Psycholoog Hakimoesh

Mijn liefde voor psychologie groeide in het middelbaar, maar werd niet mijn eerste keuze (oké dan, logica?!). Ik koos ervoor om sociaal werk te studeren aan de hogeschool maar dat werd een kleine flop. Nu, ja. Een flop kan je het niet noemen want leerde wel belangrijke levenslessen. Ik werd geconfronteerd met persoonlijke zaken en besloot om een sabbatjaar te nemen. Ergens tot bedaren gekomen koos ik toch voor de liefde van mijn leven (even dramatisch doen) en ging Toegepaste Psychologie studeren @Thomas More in Antwerpen. Ik kreeg eerlijk gezegd nog meer zin om bij te leren, dus ging ik voor mijn master in de Klinische Psychologie @VUB. 

Naast het studeren en werken probeer ik me ook altijd in te zetten als vrijwilliger in verschillende projecten. Zo ben ik trotse voorzitster van vzw Sahaba | De vriendschap (go check it out!), een organisatie die de kloof tussen psychologie, vrije tijd en jongeren probeert te dichten.

Opleiding

2017

Toegepaste Psychologie

Thomas More Antwerpen

2020

Master in de Klinische Psychologie

Vrije Universiteit Brussel

2022

Basisopleiding EFT

2022

Vijfdaagse Speltherapie

Zit je met een vraag? Dat verdient aandacht.

Individuele therapie

Tijdens het intakegesprek bekijken we samen of een individueel traject aangewezen is. Als het kind/de jongere zich veilig genoeg voelt, dan starten we een één-op-één begeleiding.

Interculturele hulpverlening

In de begeleiding houden we rekening met de culturele achtergrond van de cliënt. Dit kan een gezinscultuur zijn of iemand met een andere culturele achtergrond. Het begrip is breed inzetbaar.

Speltherapie

Spel is de (therapie)taal voor kinderen, zeker als ze nog jong zijn. In spel komen belangrijke thema's naar voren. We nemen de tijd om dit bespreekbaar te maken op het niveau van het kind.

Gezinsondersteuning

It takes a village to raise a child (vrij vertaald: er is een dorp nodig om een kind op te voeden). Alle belangrijke figuren in het leven van de cliënt kunnen we, wanneer de cliënt dit zelf wenst, betrekken in het proces.

Eerdere werkervaringen

2020 -2022 | Psychosociale begeleider CAW

Als psychosociale begeleider deed ik zowel ervaring op in de deelwerkingen Begeleid Wonen en het Volwassenenonthaal.

2019 - 2022 | Stage bij Pleegzorg

Als stagiaire pleegzorgbegeleider ondersteunde ik pleegkinderen en hun context (pleegouders en de biologische ouders).

2018 | Opvoedcoach bij Groep Intro

Als opvoedcoach ontving ik jonge ouders en hun jonge kinderen in onze gezellige ruimte te Zaventem.

2017 | Psychosociale begeleider CAW Brussel

Hier deed ik mijn allereerste ervaring op als psychosociale begeleider in vreemdelingenrecht.

2016 | Stage bij Kinderwerking de Kettekeet

Als kindbegeleider (en toen nog studente psychologisch consulent) ondersteunde ik kinderen in hun dagdagelijks leven.

Over mezelf

Ik ben geboren en getogen in Leuven, een gezellig stadje in het centrum van België. Opgroeien in een Marokkaans moslimgezin vond ik altijd een meerwaarde, maar soms ook wel verwarrend. Ben ik nu Belg? Of Marokkaan? Of Belg en Marokkaan? En dan heb je nog dat moslim zijn. Verwarrend dus! Nu ben ik op een leeftijd gekomen (want we worden hip ouder) waar ik tevreden ben met die multiculturaliteit in één persoon. Ik ben trots op al deze aspecten van mijn identiteit, maar dat heeft wel even tijd gekost om dit te kunnen zeggen. En dat is oké.

Als Klinisch Psycholoog houd ik ervan om één-op-één gesprekken te voeren. Waarom? Ik ben stiekem een introvert. Een sociale introvert. Mij omringen met mensen vind ik fijn en geeft me energie, als deze groep niet te groot wordt. Dan kan ik mij op de achtergrond zetten en eerder een observerende houding aannemen. Mensen denken dan dat ik stil en saai ben, maar ze moesten eens weten (dit blijft tussen ons). Een andere misvatting over mijn introvert karakter, en misschien wel de grootste naar mijn gevoel, is dat mensen denken dat ik geen mening heb (en ook dat houden we tussen ons). 

Een ander weetje is dat ik heel graag reis. Misschien te graag. Gelukkig dat ik mijn werk met veel liefde doe, anders zagen jullie mij nooit terug komen. Het heeft lang geduurd vooraleer ik durfde te reizen. Opgroeien met bezorgde ouders (lees: vooral mijn moeder) zorgde ervoor dat ik die kans niet eerder nam. Nu probeer ik daar volop van te genieten. Zo ging ik begin 2022 een maand lang naar Gambia om vrijwilligerswerk te doen in een lokaal secundair schooltje. I loved it! 

Ik houd ook van lezen en planten. Nu, om heel eerlijk te zijn. Lezen en boeken kopen zijn twee totaal verschillende hobby’s. Ik doe vooral dat tweede. Lezen lukt me niet meer zo goed als vroeger. I blame my smartphone for this one!  Mijn plantenliefde startte ergens in 2018 en tijdens de lockdown ging ik even loco. Maar ben terug tot mijn zinnen gekomen. Nu heb ik enkele planten die ik waardeer. Zo ga je in de praktijk planten zien staan!  

Last but not least: ik noem mezelf voorzichtig een perfectionist. De lat hoog leggen is één van mijn specialiteiten (nu komt automatisch dat zinnetje van Samson & Gert in mijn hoofd, #hallonostalgie) en komt vooral terug in sociale contacten, misschien ergens een link met het introvert zijn?